(?)

Cup cakes

Ingrediënten

24 cupcakes

 

Vanille Botercreme

Genoeg voor ongeveer 650 gr. botercreme.

rolfandant

Vulling

Benodigdheden

Vanille cupcakes

Botercreme

 

Decoratie

Pink Glamour & Glitter...

Bereiding

Vanille Cupcakes

Vanille Botercreme

versiering

maak een sterrevorm in het rolfandant en snijd hem uit. doe hem nu op het toefje rolfandant.

 

Aardbeien milkshake                                                      

Aardbeien milkshake

Snijd de kroontjes van de aardbeien af. En snijd de aardbeien in twee stukken. Doe ze in de blender en pureer ze.Voeg het roomijs toe en mix dit door elkaar. Ondertussen de melk toevoegen. Giet het in een hoog glas en klaar!

 

 

 

 koekiemonster cupcake!!!

 Ingrediënten

24 basis cupcakes

650 gr Botercreme

Cupcake Fun

Hoe meet ik een cup cakebloem of melk af?
Heel eenvoudig met de Wilton Scoop-it cupmaten

Materialen

      -mengkom 

Botercreme

Cupcake Fun

 

Basis Cupcake

Botercreme

Cupcake Fun


 

 

 

Prinsessen cupcakes!!!

 

Cupcakes voor elke koningin en prinses.

 
 
Ingrediënten

24 cupcakes

3 cups cake-bloem
1 1/2 tl bakpoeder
3/4 tl zout
12 el ongezouten boter (op kamertemperatuur)
1 1/2 cups suiker
4 eieren (maat L)
1 1/4 cups melk

650 gram botercreme

125 gr sojaboter (minarine) of Crisco
125 gr zachte boter
1 tl vanille-extract
2 cups gezeefde poedersuiker
2 el melk
roze voedselkleurstof

Decoratie

geel fondant
1 tl tylose
parelmoerkleurige suikerparels
rode decoratiegel
witte parelmoersuikers
poedersuiker

Materialen

Cupcakes:

2 mengkommen
cupmaat
mixer
spatel
muffinblik
papieren bakvormpjes
bakspray

Botercreme:

beslagkom
mixer
siliconen spatel
eetlepel
schone theedoek

Decoratie:

hoekspatula
koffielepel
deegroller
modelleer setje                                                        

Basis cupcake recept:

  • Verwarm de oven voo op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje
  • En bereidt en bak 24 heerlijk cupcakes volgens het basis cupcake recept.
  • Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Botercreme maken:

  • Bereidt de botercreme volgens het basis recept voo botercreme en voeg na de melk nog 2 druppels voedselkleurstof toe.

Prinsessen cupcakes decoreren:

  • Kneed het tylosepoeder door het fondant om er gumpaste van te maken
  • Draai met de hoekspatula een mooie bolvormige roze botercremetoef op elke afgekoelde cupcake.
  • Bestuif je werkblad met wat poedersuiker en rol hier het gele gumpaste op uit tot een dikte van ongeveer 2 mm.
  • Snij het uitgerolde gumpaste in strookjes met een lengte van 10 cm en een breedte van 3 cm.                                                                                                                                                                          Kroontjes Cupcakes - kroontje maken
  • Druk met de punt van het koffielepeltje 5 boogjes uit het strookje gumpaste.
  • Rol de uiteinde van het strookje naar elkaar en plak met een paar druppeljes water de uiteinde aan elkaar door het ene uiteinde over het andere uiteinde heen te slaan.
  • Plak op elke punt met behulp van een klein beetje decoratiegel een pareltje.
  • Vervolgens kun je de kroon nog versieren met en paar rode gelstippen als zijnde mooie robijnen.
  • Zodra alle kroontjes klaar zijn, plast je bovenop elke roze toef een kroontje, druk het kroontje een klein beetje in de botercreme en strooi langs de rand van het kroontje een laagje witte parelmoersuikers.

 

 

 

 

Recept voor regenboog cupcakes:

Geen pot met goud, maar wel heerlijk luchtige cupcakes!

 

Ingrediënten:

250 gr biscuitmix
4 eieren (maat L en op kamertemperatuur)
30 ml water
voedselkleurstoffen in gelvorm (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars)

materiaal:

mengkom
mixer
silicone spatel
muffinblik
witte bakvormpjes
6 kleine kommetjes
rooster

 

Beslag kleuren

Regenboog beslag maken

  • Verdeel het beslag vervolgens gelijkmatig over de 6 kommetjes.
  • En geef elk kommetje met beslag een kleurtje van de regenboog

Muffinblik vullen met beslag

Regenboog cupcake beslag in muffinblik

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papieren bakvomrpje.
  • Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het gekleurde beslag.
  • Waarbij je begint met een lepel paars beslag, daar boven op een lepel blauw,
  • dan groen dan geel dan oranje en bovenop een lepel rood beslag.

Regenboog cupcakes bakken

Regenboog Cupcakes

  • Bak de cupcakes gaar en gekleurd in 15 tot 18 minuten, niet tussentijds de oven openen!
  • De cupcakes zijn gaar als ze veerkrachtig aanvoelen.
  • Direct na het bakken uit het muffinblik halen en laten uitdampen op een rooster.

 

 

Klas­sie­ke ap­pel­taart                                                                                                                                                                                                                                   

  • Nodig:                                                                          1 citroen
  • 300 zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 150 g basterdsuiker
  • 175 g koude boter, in blokjes
  • 1 kilo appels, geschild en in dobbelstenen
  • 50 g rozijnen, geweld in lauw water
  • 1 el custard
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 el suiker
  • 2 sneetjes (oud) witbrood, in blokjes
  • 2 el abrikozenjam

MATERIALEN

  • plasticfolie
  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

  •  BEREIDEN                                                                          Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Schep het bakmeel met de citroenrasp door de suiker. Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot een soepel deeg ontstaat. Wikkel het in huishoudfolie, laat het tot gebruik in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 °C. Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren). Schep de rozijnen om met de custard, kaneel, suiker en stukjes appel. Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de springvorm. Leg de stukjes brood op de bodem en verdeel hier het appelrozijnenmengsel over. Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart. Meng de abrikozenjam met twee eetlepels heet water en besmeer de taart hiermee. Bak de appeltaart in 60 minuten gaar! even af laten koelen en dan lekker smullen! (lekker met poedersuiker of slagroom)
  •                                       
Cupcake biggetjes

In 10 stappen maak je zelf deze schattige biggetjes!


 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

In 9 stappen maak je zelf deze schattige biggetjes!

Als eerste bak je 24 cupcakes van je favoriete cupcake recept en maak je een heerlijke botercreme.

Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je ze gaat decoreren!

Cupcakes versieren als biggetje

Stap 1

Spatel je op elke cupcake een laag botercreme.

Stap 2

Verdeel het fondant in 2 ongelijke (1/3 en 2/3) stukken.

Knijp vervolgens op het grootste deel een paar druppels pastel roze kleurstof en kneed de kleur nu stevig door het fondant, blijf net zo lang kneden tot het fondant mooi gelijkmatig roze gekleurd is.

Stap 3

Rol het gekleurde fondant uit tot een dikte van ongeveer 2 to 3 mm en steek nu 24 cirkels uit.
Snij ook 48 kleine streepjes uit.

Stap 4

Vervolgens leg je over elke botercreme laag een roze cirkel, waarbij je de randen zachtjes naar beneden strijkt, zodat het ene mooie bolle en gladde laag wordt.

Stap 5

Kleur nu het kleine deel van het fondant met een paar druppels van de zacht roze kleurstof.
En rol dit stuk fondant uit tot een dikte van 3 mm

Stap 6

Snij nu 48 kleine driehoekjes en 24 kleine ovaaltjes uit dit fondant.

Stap 7

Kleur de rest van het zacht roze fondant met een druppel chocolade bruin. En rol het nu weer uit tot een dikte van 3mm.

Stap 8

modeleersetjeDraai in een soepele beweging, met behulp van de tooltje met schepkantjes 48 kleine rondjes uit het fondant.

Stap 9

Cupcake biggetjesVul het schaaltje met een klein beetje water,      

met kleine druppeltjes water kun je nu alle onderdelen van het varkentje vastplakken op de pastel roze fondant cirkel.

 

                                                 Macarons

 

Ingredienten

Voor 20 macarons

• 200 gr. poedersuiker
• 100 gr. amandelpoeder
• 125 gr. eiwitten, ongeveer 3 eieren
• 50 gr. fijne kristalsuiker
• mespuntje zout
• kleurstof naar keuze

  

  1.                                       

Biggetjes, prinsessen, regenboog en de koekie monster cupcakes zijn van                                                    www.cupcakesenmuffins.nl

hard zijn ge

Bereidingswijze

1. Zeef amandelpoeder en poedersuiker en weeg exact af. Meng daarna goed de poedersuiker en amandelpoeder in een keukenmachine.

2. Maak een kom goed vetvrij. Dit kun je doen met het sap van een citroen. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout.

3. Wanneer de eiwitten luchtig zijn en de dikte hebben van yoghurt gaat de suiker er lepel voor lepel bij. Zorg dat de suiker volledig is opgenomen alvorens de volgende lepel suiker toe te voegen. Klop tot het mengsel mooi glanzend en stijf is.

4. Voeg de kleurstof toe en klop nog even. Schep dan het suiker-amandelmengsel met een metalen lepel er door heen. Dit kan even duren alvorens een mooi lopend mengsel ontstaan is. Het mengsel moet langzaam van de lepel afdruipen.

5. Bedek een bakplaat met bakpapier, teken eventueel rondjes af om de macarons op te spuiten. Vul een spuitzak en spuit hoopjes macarons. Laat de macarons dan uitharden. Dit duurt 30 minuten tot 1 uur. Het mengsel mag niet plakkerig meer zijn.

6. Let op dit is een hele belangrijke stap. Laat je de macarons niet voldoende uitharden dan krijg je niet het mooie resultaat. De kapjes zullen dan zoals je in de video ziet gaan barsten.

7. Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bak de macarons gedurende 10-12 minuten af in de oven. Let op; elke oven is iets anders speel hier dus iets mee. De bovenkant moet knapperig worden en de onderkant droog. Laat afkoelen op het bakpapier.